Zvýšíme Vám důchody

ČSSD se konečně vytasila s předvolebním slibem podle vzoru:"Nikdo Vám nemůže dát tolik, kolik my Vám
můžeme slíbit." Naštěstí je jasné, že po volbách přijdou s oblíbenou formulkou: "Sliby nebyly zasezeny do reálného ekonomického rámce." a zůstane vše při starém. Já budu ale chvilku konfrontační. Kdo jim na tenhle slib skočí? Důchodci, kteří mají pocit, že od státu dostávají málo?

Nemám nic proti důchodcům, jsou to naši rodiče, tety, strejdové, tcháni, tchýně a někdy ještě i prarodiče. Nicméně, pokud by měl důchodce dostat tolik co do důchodového systému vložil, jeho důchod by měl být zhruba poloviční. Ne, nedělám si legraci. Důchod by měl být 5000 korun měsíčně. A někteří důchodci (zaplať pámbů, že jich není moc) dají hlas ČSSD protože si myslí, že od státu dostávají málo. Chtějí ze systému ještě víc než dvojnásobek toho co do něj vložili.


Pojďme si to spočítat:

Průměrný věk dožití v ČR je 78 let. Průměrný věk odchodu do důchodu je pod 61 let. Průměrný věk počátku vydělávání je 20 let.

Tj člověk je 17 let v důchodu, 41 let vydělává, 20 let nedělá nic. Z 41 let vydělávání je třeba odečíst 4 roky za 10% nezaměstnanost, 2 roky mateřskou žen. Tyto roky stát lidem platí. Dostáváme se do poměru: 20 let nic (v lepším případě, stát platí v té době učitele atd.), 35 let vydělávání, 23 let vyplácení.

Za 23 let stát vyplatí zhruba (11 000 měsíčně) 3 000 000 korun.

Za 35 let do systému průměrný občan odvede (15% z 24 000 x 12 měsíců x 35 let) 1 500 000.

Něco tady neodpovídá viďte?


Nabídka ČSSD na zvýšení důchodů je naprosto nehorázný úplatek a ekonomický zločin. Lidé, kteří to akceptují, jsou čistokrevní sobci.

Viral Video II.

Tohle musíte vidět - to nejlepší z nejlepších II.


Viral GIFs BEST

Tohle musíte vidět - to nejlepší z nejlepších