Thomas lapal po dechu. Zdenička se mu vrátila a přivedla sebou jeho EX

Thomas zažil večer jako na houpačce. Napřed ho ostatní vypalcovali, že ho ve Vile nechtějí. Pak se ale objevila Zdenička a Thomas chvíli zíral, jako by viděl ducha. To však nebylo všechno. Další kráska ve Vile se jmenuje Sabina. S Thomasem tři roky chodila a kopačky mu dala právě kvůli Zdeňce.

Obě dívky se do Vily nakvartýrovaly ve velkolepém stylu. Nalíčené, krásně oblečené, odpočaté, zjevně jako spojenkyně. Sabina se dokonce o Zdeňku starala, ptala se jí například, jestli jí není zima. Zdeňka odpověděla, že je rozhicovaná ze situace.

Aby ne!

Nejvíc horko ale bylo Thomasovi. Sabinu před vstupem do Vily nabádal, aby na něj počkala, než se z Vily vrátí. Ještě po pár týdnech tvrdil ve Zpovědnici, že ji miluje. Pak si ale jeho srdce získala zelenooká dračice Zdeňka a Sabina mu dala zpovzdálí kopačky. V úterý večer ve Vile ale řekla Romaně (ta se jí hned ujala jako průvodkyně po Vile), že s Thomasem chodila tři roky a stále mezi nimi něco je.

Kdo to nesl nejhůř? Rozhodně Nikol - ta se tvářila ultrakysele. Kdyby jí tak někdo chtěl vrátit Pepu...
LIKE :-D



Akční letáky

V Bruselu naštvaní hasiči pálili pneumatiky, policisty zkropili pěnou

Belgičtí hasiči se zlobí. Nejsou spokojeni s platovými podmínkami a rozpočtem jednotlivých sborů. V Bruselu proto v pondělí zablokovali ulici vedoucí k rezidenci premiéra, který v tu dobu jednal o podobě rozpočtu. Protesty skončily sprchou hasicí pěny, která zkropila zasahující policisty.

Do Bruselu se sjelo asi 30 hasičských vozů ze všech koutů Belgie. Místem protestu byla ulice vedoucí k rezidenci současného premiéra Elio Di Rupa. Hasiči mají obavy, že vláda v chystaném rozpočtu nedá oproti minulému roku hasičským sborům více peněz. Hasiči požadují navýšení o 75 milionů eur (asi 1,9 miliardy korun).

Hasiči proto přímo na ulici zapálili hromadu pneumatik, ze kterých stoupal hustý černý dým. Následně pak přistoupili k jejich hašení. Nedostalo se však jen na pneumatiky, ale i na přihlížející policii, jejíž příslušníky zkropila jak voda, tak přívaly hasicí pěny.

Brigády online - výběr u nás

"Neopustíme Brusel do té doby, dokud vláda nedojde ke správnému rozhodnutí a nezajistí korektní chod hasičských sborů. Ve skutečnosti je tento protest jen prvním krokem. Budeme pokračovat," sdělil prezident belgické hasičské asociace Marc Gilbert agentuře Reuters. Hasiči nyní hrozí, že své protesty rozšíří i na blokování letišť a vlakových stanic.

 VIDEO: 






LIKE :-D



Akční letáky

Recepty proti bolestem v krku

 Běžné bolesti v krku bez komplikací lze často léčit také tradičními domácími prostředky. 

Teplo: Zajistěte, abyste měli vždy v teple krk a hrudník a také nohy, ale abyste se silně nepotili. Teplo podporuje prokrvování a podporuje také imunitní systém organismu.

Kloktání: Opakované kloktání například každou hodinu až každé dvě hodiny vyplachuje choroboplodné zárodky z úst a krku. Používejte nejraději roztok s desinfikujícími složkami - například s tymiánem nebo šalvějí. Klasik z babiččiny pokladnice je kloktání vodou s mořskou solí. Jednoduše rozpusťte půl čajové lžičky ve sklenici vlažné vody a tímto roztokem několik minut kloktejte.

Pití čaje: Léčivé čaje a čaje tlumící podráždění se do krku dostanou ještě hlouběji. Vhodné jsou například bylinkové čaje s ibiškem, šalvějem, podbělem, slézem, tymiánem nebo jitrocelem.

Pití: Při bolestech v krku je obecně důležité hodně pít, aby tělo mohlo choroboplodné zárodky rychle vyplachovat - teplé čaje nebo horké mléko s medem tlumí jemně obtíže a jsou zvlášť blahodárné.

Sirup s cibulí a medem: Osvědčeným domácím prostředkem je sirup s cibulí a medem. Nakrájejte oloupanou cibuli na jemné kostičky a promíchejte ji s dobrým medem. Kousky cibule musí být medem zcela zakryté. Směs nechte přes noc táhnout, pak kousky cibule prolisujte a sirup užívejte přes den po čajových lžičkách.

Byliny: Při bolestech v krku pomáhá především anýz, fenykl, heřmánek, šalvěj nebo tymián - připravené jako čaj nebo v rozpustných tabletách.

Inhalace: Uvolňuje hlen a desinfikuje krk a hrdlo – inhalace léčivých bylin nebo mořské soli uvolňuje.

Cucání bonbónů: Udržuje sliznice vlhké a podle obsažených látek působí jako desinfekce. Dobré jsou například produkty s islandským lišejníkem, šalvějem nebo tymiánem.

Koupele: Dopřejte si uvolňující koupel s blahodárnými přísadami - jestliže nemáte horečku - a odpočiňte si v ní. Všeobecně potřebuje tělo hodně klidu a zotavení, aby znovu nabralo síly.

Zábaly: Klasické jsou zábaly - například s tvarohem nebo bramborami. Povzbuzují imunitní systém a aktivují obranyschopnost. Při akutních bolestech krku si udělejte studený zábal; při delších bolestech krku teplý. 

Brigády online - výběr u nás

Babiččiny recepty při horečnatých chřipkových infekcích 
Nachlazení přichází tři dny, zůstává tři dny a odchází tři dny, tvrdí lidové rčení. Staré osvědčené domácí prostředky pomáhají organismu vypořádat se s infekcí: Řada z nich obsahuje antibakteriální a protivirové látky. Jiné povzbuzují prokrvení a zvyšují tělesnou teplotu. Tak si pomůžete jemným způsobem a podpoříte obranyschopnost proti infekci. 

Octový zábal: Vlhké zábaly nohou odvádějí díky odpařování horkost z těla a zajišťují tak vyrovnání teplot. Důležité je, aby celé tělo včetně nohou zůstávalo během léčby teplé. Studenou vodu smíchejte ve stejném poměru s ovocným octem. V tomto roztoku namočte utěrky, vyždímejte je a oviňte kolem lýtek. Přes ně přijde froté ručník. Zábal vyměňte dřív, než vystydne.

Pocení s čajem: Klasický prostředek ke snižování horečky je čaj z lipových nebo bezových květů. Pomáhá tělu přes noc vypotit infekci. Dvě čajové lžičky květů přelít vroucí vodou a nechat deset minut táhnout. Vypít před usnutím.

Horká kuřecí polévka: Američtí vědci zjistili, že látky obsažené v kuřecí polévce mají antibakteriální účinky a tlumí infekce horních cest dýchacích. Horká polévka zvyšuje navíc tělesnou teplotu a tlumí bolesti končetin. Ovšem: účinně pomáhá jen doma uvařená kuřecí polévka, hotové produkty mají podle poznatků vědců podstatně slabší účinek.

Tvarohový obklad: Tvaroh chladí, léčí otoky, tlumí bolesti a záněty. 500 gramů tvarohu naneste zhruba v půl centimetru silné vrstvě na tenký bavlněný šátek. Šátek složte na šálu tak, aby mezi krkem a tvarohem byla jen jedna vrstva látky. Obklad ohřejte na tělesnou teplotu (například na topení) a oviňte kolem krku. Přes obklad přijde silný ručník. Obklad noste, až tvaroh vyschne.

Bramborový obklad: Hnědé koule ukládají teplo a poté je postupně odevzdávají. Čtyři až šest středně velkých brambor uvařte doměkka. Dejte je na prostředek utěrky obložené kuchyňským papírem. Pro prsní obklad zabalte šátek tak, aby vznikl balíček zhruba o velikosti 20 krát 20 centimetrů. Při obkladu na krk bramborovou hmotu zaviňte. Poté brambory opatrně rozmačkejte. Šátek položte na hruď nebo uvažte kolem krku a upevněte šálou. Balíček sejměte, když vychladne. 

případně, že bolest v krku přetrvává můžete mít ANGINU

 Další tipy pro dobrou pohodu při obtížích z nachlazení 
  • Oblečte se teple a podle počasí.
  • Pokud možno si s nikým nepotřásejte rukama.
  • Ruce si myjte častěji než obvykle.
  • Používejte vždy čerstvé papírové kapesníky.
  • Dopřejte si hodně odpočinku.
  • Dostatek spánku. 
  • Postarejte se o příznivou atmosféru - zapalte svíčky a aroma-lampy s přírodními aromaty, která čistí vzduch.
  • Blahodárné jsou i uvolňující masáže, pokud nachlazení není příliš silné a nemáte horečku.

LIKE :-D



Akční letáky

Energy drinky poškozují dětem mozek a srdce. Vedou i k drunkorexii

Podle údajů Českého zdravotnického fóra pije pravidelně energetické nápoje asi 10 až 15 % českých dospívajících. Právě na ty ale může mít značně negativní vliv - kvůli vysokému obsahu cukru, kofeinu a dalších povzbuzujících a konzervačních látek. "Energy drinky nejsou vhodné k pravidelné konzumaci pro nikoho, tím méně pro děti. Brzy se z toho stává návyk - něco jako droga, bez které si člověk svůj den v kondici neumí představit," varuje psycholog Jan Kulhánek z Ambulantního centra psychoterapie Anděl.

Poškození spánku a mozku
Výzkum provedený švýcarskými vědci na krysách dokazuje, že zvýšená konzumace kofeinu u dospívajících krys vede k pomalejšímu vývoji mozku. Děti a adolescenti potřebují dostatek kvalitního hlubokého spánku, během kterého dochází k eliminaci nepotřebných synapsí v mozku. Jenže právě zvýšená konzumace (okolo 300 - 400 mg kofeinu denně, to jsou 4 energy drinky, 4 kávy, velká láhev koly) zkracuje dobu, po kterou pubescent spí hlubokým spánkem.  "Během puberty prochází mozek delikátní vývojovou fází, během které může dojít k rozvoji mnoha psychických nemocí," okomentoval výsledky svého týmu profesor Reto Huber z Curyšské dětské nemocnice pro server Daily Mail. 

V ohrožení je i psychika a srdce
Závěry výzkumu nepřekvapují ani psychologa Kulhánka. "Kromě poruch spánku mám u klientů zkušenost se zvýšenou nervozitou, horší schopností se soustředit, úzkostí, zvýšenou agresivitou. To zase u řady lidí vede k užívání látek ke zmírnění těchto účinků, jako jsou prášky na spaní, zvýšená konzumace sladkostí, uklidňující léky a podobně."

Kromě negativních účinků na mozek varují lékaři i před poškozením srdce, pro které jsou vysoké dávky kofeinu velkou zátěží. Mnoho teenagerů již zažilo i otravu kofeinem, při kterém jim bylo špatně od žaludku, motala se jim hlava a cítili se malátní. V extrémních případech by mohlo dojít až k zástavě srdce a smrti. 

Právě energy drinky viní ze smrti svého syna Paula Morrisová z Kalifornie. Devatenáctiletý Alex popíjel dvě plechovky nápoje Monster denně po dobu tří let před smrtí následkem srdečního selhání. Morrisová se letos obrátila na soud a všichni netrpělivě čekají na verdikt. Američtí lékaři totiž již volají po zákazu reklamy na tyto nápoje, která cílí na děti a mladistvé, ti totiž podle odhadů tvoří až 50 % jejich konzumentů. 

Brigády online - výběr u nás

Drunkorexie
Přestože se na plechovkách s povzbuzujícími nápoji objevují varování proti míchání s alkoholem, nebrání to propagaci mixovaných drinků v barech. Tam by se sice měli dospívající dostat až po svých osmnáctých narozeninách, ale počítat se s tím příliš nedá. A dospělost daná zákonem nevypovídá nic o zralosti vývoje mozku a psychiky. 

"Míchání energy drinků s alkoholem zvyšuje účinek alkoholu a také zrychluje proces závislosti na něm. Hodně dostávají zabrat játra," konstatuje Jan Kulhánek. 

Zvláště dívky jsou v tomto ohledu ohroženy tzv. drunkorexií, což je relativně nová forma poruchy příjmu potravy. "Pravidelné míchání alkoholu s energetickými drinky a souběžné omezování se v jídle je znakem poruchy příjmu potravy s názvem drunkorexie. Dochází tu k přetěžování organismu s velkým rizikem zdravotních komplikací, psychicky člověk balancuje mezi uměle vytvořenou euforií a depresivním vyčerpáním," varuje psycholog mladé dívky, ale i chlapce.

LIKE :-D



Akční letáky

Kdyby ženy byly muži - FITNESS (VIDEO)

Ženy chovající se jako muži a naopak muži s chováním žen. Jak by to vypadalo kdyby byly ženy jako muži? Celá tato vtipná parodická scénka je zasazena do prostředí posilovny, kde rozdíly v chování žen a mužů nejvíce vyniknou. Toto video nejspíše natočily ženy, aby mužům daly najevo, jak se chovají ve fitku.

 VIDEO: 

LIKE :-D



Akční letáky